Közjegyző

Hirdetések

figyelem, visszaélés

Budapesti közjegyzői irodámban 1992 óta várom ügyfeleimet közjegyzőként, nagy tapasztalattal. Amennyiben közjegyzői hitelesítésre van szüksége és egy budapesti közjegyzőt keres, hívjon bizalommal! A közjegyző által hitelesített okirat számos előnnyel bír, ...

Okirat készítésével, hitelesítéssel foglalkozom közjegyzőként budapesti közjegyzői irodámban, illetve hivatalos végrendelet készítését is vállalom. Ha jogilag hivatalos nyilatkozatot készíttetne, vagy segítségre van szüksége fizetési meghagyáshoz, sok éve ...

A közjegyzők törvény által kapott közhitelességgel rendelkeznek, ami pártatlan jogi szolgáltatást tesz lehetővé számukra. Feladatköre számos területre kiterjed, ahol jól jön a semleges állású hiteles, törvényes szó. Ha felkérik, akkor adhat a különféle jogügyletekről és azok tényeiről közokiratot, melyet maga állít ki, megőrzésre elteszi az eredeti okiratot vagy épp értéktárgyat, pénzt vesz át a megbízó jogosult fél részére.

Hatáskörébe tartozik a hagyatéki eljárás valamint a nemperes eljárás intézése. A feladatának fontos pontja, hogy az ügy lefolyása alatt pártatlan és tárgyilagos legyen, a birtokába jutott adatokat és iratokat a legteljesebb titokban őrizze és az ügy ideje alatt a jogot úgy érvényesítse, hogy a viták elkerülését segítse elő.

A mindennapi életben segítségül hívhatjuk a közjegyzőt, az alábbi esetekben: kölcsön, eltartási, házassági, öröklési, adásvételi, ajándékozási vagy akár társasági szerződés és jognyilatkozatnak, mint a végrendelet, meghatalmazás közjegyzői okiratba való foglalása esetén. A közjegyző munkája során megőrzi az okiratok eredeti példányát valamint ad arról hitelesített másolatot. A közjegyzői okirat bizonyító erővel bír, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy az okiratban leírt nyilatkozat arról, hogy az adott személy mit tett meg, mikor és milyen módon, az hitelesnek fogadható el.

A közjegyzői okirat akár bírósági végrehajtásnak is helyet adhat, ha a szerződő fél partnere nem teljesíti azokat a kötelezettségeket, amelyeket a szerződésben vállalt.

Bizonyító ereje és hitelessége miatt a gazdasági társaság közgyűlésére, árverezésekre, sorsolásokra sőt a személy életben létének tanúsítására is hívják.

A közjegyzők nem csupán nagyvárosokban, hanem még olyan településeken is megtalálhatóak, ahol nem működik bíróság. Az állam lehetővé teszi minden polgára számára, hogy elérhető közelségben találjon közjegyzőt.

Jelen szakmai oldalunkon bemutatkozik pár közjegyző Budapestről és vidékről, ahol a megadott elérhetőségeken fel is vehetik velük a kapcsolatot, ha igényt tartanának a munkájukra.

Legfrissebb