Válóperes ügyvéd

Hirdetések

figyelem, visszaélés

Budapesti ügyvédi irodámban fő tevékenységem a házassági bontópereken való jogi képviselet, de nem csak válóperes ügyvédként tevékenykedem, cégjogi és ingatlanjogi ügyekkel is foglalkozom, ez utóbbi esetében akár a vevő, akár az eladó képviseletében. Buda ...

Több, mint 30 éves praxissal a hátam mögött várom tisztelt ügyfeleimet, az eltelt évek alatt szerzett igen nagy tapasztalattal vállalok jogi segítségnyújtást, akár családjogi kérdésekben, akár ingatlanügyek esetén, de foglalkozom cégjoggal, gazdasági jogg ...

Sajnos vannak kapcsolatok, házasságok amik egy ideig működtek, próbálták vagy sem megmenteni, de a végszó az, hogy jobb külön, mint együtt.
Ezt a döntést általában hosszas civakodás, marakodás előzi meg, mely teljesen elidegeníti egymástól a feleket.
Ha már úgy gondolják a házastársak, hogy nincs megoldás, legalábbis nem tudják tovább keresni a békés állapotot, akkor válóperes ügyvédet keresnek fel vagy együtt, vagy külön-külön.

Ugyanis az érvényesen köttetett házasságot a bíróság csak akkor bontja fel, ha valamelyik házastárs válóperes kérelmet ad be, vagy a házastársak ezt közösen nyújtják be. A per elindítása személyesen kell, hogy történjen.
A válóper a kereset levél benyújtásával veszi kezdetét, valamint a bontóper indítása illeték köteles is, amit a felperes fizet. Ha viszont a társak együtt adták be a keresetet, akkor együtt is fizetik az illetéket.
A jogi képviselő megbízásával már a képviselő dolga, hogy a keresetlevelet elkészítse, s olyan igazoló okiratokat mellékeljen, mint a házassági anyakönyvi kivonat, gyermek születési anyakönyvi kivonata. A kereseti levélben ki kell térni arra, hogy közös megegyezés vagy a házasság megromlására vezető okok miatt kérik a válást.
Ezt követően az első tárgyaláson lehetőleg mindkét fél részt vesz, hisz ilyenkor a bíróság meghallgatja őket, illetve a bíróság elsődleges feladata az is, hogy a házastársakat kibékítése. A további tárgyalásokon viszont már a felperesnek sem kötelessége a megjelenés, viszont ha legalább a képviselője nem teszi meg ezt helyette, akkor megszüntetik a válópert.

Ha Ön vagy ismerősi köréből valaki arra a döntésre jutott, hogy válóperes ügyvédet keres, akkor nézzen szét budapesti és vidéki hirdető válóperes ügyvédeink bemutatkozói között, Baranya megyétől Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéig!

Legfrissebb